ЗДРАВ ДУХ, ЗДРАВО ТЯЛО!

Арабист лекува – интервю пред в-к. “Стандарт”

Али Шуган пред в-к. “Сатандарт”, неделя, 4 Януари 2009. Интервюто е публикувано под заглавие
“Арабист лекува с заклинания”. Корестондента на в-к. “Стандарт” за Старозагорска област – Матей Бонев изследва и коментира дейността на Али Шуган, взима интервю и от негови посетители.

“Всяко безпричинно заболяване е плод на магическо въздействие”, казва Али Шуган
“Не съм изпадал в кома, нито съм получавал просветление свише, всичко е плод на знанията и опита, които съм натрупал.” Така, с лека ирония към някои хора със “свръхестествени” дарби, 31-годишният Али Шуган обяснява своите способности да лекува хората.

Първите си опити да помага на близки и познати направил още като ученик в родната Якоруда. Опитал най-напред с невинното главоболие което понякога ни мъчи с дни. Не можел да проумее как може, без причина да те боли глава и да не минава с никакви хапчета. Затварял очи, концентрирал се до болка в една мисъл и започвал да се моли за избавлението на страдащия. Постепенно с изненада установил, че тези заклинания и молитви наистина помагат на хората, и то не само при главоболие.

Така още тогава му признали дарбата на човек, който може “да разваля магии”. Досегът с религията обогатил допълнително познанията му за човека и света.

Неговата книга “Телепатичната атака на магията и нейното лечение”, издадена през тази година, буквално е разграбена и става бестселър. Дипломираният арабист не се притеснява от думата магия. Според него дори в самата книга тя се употребявала много малко, и то в смисъл на външно въздействие, атака върху човешката психика. Иначе много от самите хора, които търсят помощ от него, не криели притесненията си, че са намирали странни вещи пред дома си или вкъщи.

“Има хора, предимно жени, които наистина са способни да заредят с отрицателна енергия до болестно ниво вещи и предмети”, дава своята съвременна версия за магията и магьосниците Али. Той припомня, че и днес в някои арабски страни все още магьосничеството е едно най-сериозните престъпления и се наказва със смърт.

“Древните шамани са използвали повече хипнозата, аз разчитам единствено на натрапчивото внушение за въздействие върху подсъзнанието”, пояснява лечителят. Пред обикновените хора той нарича своя метод “баене чрез заклинания и молитви”.

Сеансите траели обикновено около час, като през това време Али повтарял една и съща мантра на арабски, понякога по 1200 пъти. Някои от болните се оправяли с един сеанс, на други били нужни десетки. На младеж с тежка параноична психоза например трябвало да направи 15 сеанса.

“Върху баяната вода се правят същите едночасови заклинания, за да се използва за индиректно въздействие”, пояснява Али.

Най-често го търсят хора с депресии

“Работех в София като баничар, когато вечер започнах да халюцинирам и това ме докарваше до лудост”, свидетелства един от изцелените, 28-годишният Исмаил от Казанлък. Буквално пред очите му се явявали различни хора, плашели го, лъжели го, че майка му е починала. Той се прибрал в Казанлък, но положението станало нетърпимо, започнал да буйства и да троши покъщнината.
Майка му чула за Али Шуган и със сълзи на очи го помолила да помогне на сина. Направил му 3 сеанса, още след първия “неканените гости” се изпарили от главата. След третата им среща Исмаил, който изпил и 1,5 л баяна вода, въздъхнал облекчен.

“Бях в ужасна депресия и с непрекъснато главоболие, нервите ми опънати като въже, ако не беше Али, не знам как щях да свърша”, благодари му 27-годишната казанлъчанка Невен. По време на първия сеанс имала чувството, че главата й ще се пръсне и се уплашила. Али обаче я успокоил, че това е съвсем нормално. Реакцията означавала, че той наистина й въздейства.

Сред най-запомнящите се пациенти на лечителя е преводач в Европарламента в Брюксел, където Али живял повече от половин година. Белгиецът бил в тежка депресия, страдал и от анорексия. Когато го завел вкъщи, масата му била отрупана с различни антидепресанти, които вземал, за да поддържа някакъв тонус. “Магията” у него се съпротивлявала твърде дълго, но след 5 сеанса по час и половина изхвърлил лекарствата в коша и започнал да се храни.

В практиката на лечителя арабист има и съвсем чудотворни примери. “Трябваше да оперират майка ми от гуша (б. а. – базедова болест), след няколко сеанса на Али тя изчезна и когато пак отидохме при лекаря, той изумен отмени операцията”, казва 39-годишният Орхан Али от Копринка. Още по-невероятен изглежда случаят със съпругата на негов приятел, на която Али пък стопил три кисти на гърдите, също преди операция.

Макар и по-рядко, при Али идвали и пациенти с по-необичайни болежки. Една оная рок певица, изпаднала в творческа и сърдечна дупка; бизнесмен, на който необяснимо всичко му тръгнало назад и младоженец, който “засякъл” в леглото седмица-две след сватбата.
“За всички тези болести и беди няма пряка причина, те са плод на някакво външно, магично въздействие, което се опитвам да премахна” – обобщава лечителят Али Шуган.