ЗДРАВ ДУХ, ЗДРАВО ТЯЛО!

Каква е технологията и маската на шарлатанството?

Живеем в условия на капитализъм и в името на печалби никой не би ни опазил ако сами не се пазим.

Една от най-разпространените техники на шарлатанството е стресирането и шокирането. Използва се от ясновидци дори от лекари, на които безусловно се доверяваме. Шокиран човек не разсъждава, буквално мисловния му процес блокира и той приема всякакви необмислени съвети и услуги, които му се предлагат. Не се доверявайте на всеки, който ви плаши с черни магии и вещае апокалипсис за да ползвате услугите му! Проверете внимателно симптомите на магиите! Тези, които реално лекуват са внимателни и не стресират! Те не са егоисти в предложенията си и се стараят по най-безболезнен и ефикасен начин да ви помогнат!

Внимание! 40% от хората с редки заболявания са получили грешна диагноза, преди лекарите да разберат наистина какво е заболяването им. Заради това 16% са били оперирани ненужно, а 33% са били лекувани неправилно. 47% пък изобщо не получават нужната подкрепа и лечение. Това съобщи генералния секретар на Европейската организация за защита на пациентите с редки болести EURORDIS Кристел Нурисие.

– Сред псевдолечителите е широко разпространена следната измама – “магията е развалена, а симптомите с оплакванията си остават”. Каквито и способи на тестване да се ползват симптомите и характеристиката на магиите е ясна и категорична, тя трябва да е решаваща в преценката дали има магия или не. Иначе лесно биха могли да ви подведат и излъжат! Макар повечето проблеми и неразположения да се отключват от магии, все пак не всеки проблем е магически!

– Не всяко баене отстранява магически влияния. Бабиното баене, което е от 3-5 мин. против уроки, не може да се сравни със силата и въздействието на 30-60 минутното специализирано баене.

– Поради несправяне с развалянето, повечето магии с времето се наслояват и придобиват голяма давност и сила. Магията, която е с такава давност (с една процедура от баене или с едно прикадяване на противо магическа билка и пр.) не се разваля! Така например, всеки желае с една инжекция да се излекува от пневмония, но сериозността от наслояването и задълбочаването на проблема не позволява с малко усилия той да се отстрани. В такива случай онова, което не се отстранява с малко усилия, се отстранява с много т.е. докато не излезе наяве крайния резултат! Взимайте внимателно и адекватно мерки на време!

– Всеки иска да знае кой му враждува и прави магиите. Първоначалната цел е да се предпазва от него. Много хора обаче знаейки недоброжелателите си искат така нареченото “справедливо възмездие” т.е. да отмъщават с магии. Освирепелия човек не жали пари за възмездие, но често заради заблуждаващо правосъдие на ясновидци (гадатели) страдат невинни хора. За това в повечето случай ясновидството се явява като параван и подстрекателство към магьосничество.

– Много често две враждуващи си едно на друго семейства изливат душите си пред една и съща ясновидка, без да се засичат и да подозират това. Тя знае с точност къде по нейни инструкции са заровени или поставени прокълнатите вещи (магии) и предпочита сама да ги изрови и открие. Знае дори клиента какви кошмарни сънища сънува, защото самата тя със среднощните си магическите ритуали го е зареждала и предизвикала към провали и болести. Няма по-голям шарлатанин от онзи, който сам подпалва огъня, а после играе ролята на пожарникар!

– Много ясновидки успокояват наранените души с обнадеждаващи думи и фрази. Надеждата крепи човека, но когато е неоснователна го погубва. Докато магиите не бъдат развалени, с това и проблемите да се решат, никакво ясновидство не може да промени в положителна насока бъдещето ви. Единствената промяна е влошаване на проблемите. Без да сте взели адекватни мерки, не кръстосвайте ръце в очакване на промяна!

– Не е шарлатанин онзи, който приема пари, или каквото и да било възнаграждение за положения труд, а онзи, който дава празни надежди докато магиите и проблемите трайно се влошават. Много често обявеното безвъзмездно помагане е стръв за масите, но крайният резултат е недооценяване на труда, изчерпване на силите и раздаване на празни надежди.

– Много от псевдолечителите се накачат с грамоти и документи, които не само могат да се купят със солидно заплащане, но реално не са от полза за останалите. С познанията си те не са в състояние да променят нищо във вас. За истинското образование се иска нещо повече от академичната титла. Образование означава не толкова знания, колкото постоянно и ефективно приложение на знанията. На хората плащат не за знанията, а за това, как ги използват. Нека не забравяме, че Хипократ и Авицена не са имали академични титли, но са излекували стотици хора, а познанията им дават плодове векове на ред та до днес. Те са основателите на общо приетата медицина.

Шарлатаните са измамници и мошеници. Защото твърдят, че притежават знания, умения и способности, които в действителност нямат. Има само едно, оборващо шарлатанството условие и то се състои в системните положителни и очевидни резултати от положените усилия. По плодовете им ще ги разпознаете!