ЗДРАВ ДУХ, ЗДРАВО ТЯЛО!

Можем ли да си изградим психо защита?

Изчистването на магиите изисква много усилия, солиден опит, жертвоготовност и стриктно спазване на психологически особености, особено, ако са силни и имат давност. А предпазването е много по-лесно.

Вярата и стресът са две противоположни състояния на мисълта, които се направляват, чрез внушения. Положителните емоции на вярата се подсилват и направляват чрез положителни слова и искания, които служат за щитове пред злите сили. Тази практика е общоприета във всички религии. Атеистите и сатанистите също ползват позитивността и силата на словото за постигане на цели, но без наложени критерии, религиозни призиви и ритуали. В борбата срещу стреса първите поставят духовното пред материалното, а вторите за целта трупат по всевъзможен път материални блага. Всеки един от тях ползва доброжелания или прокълнавания.

Според анкета на Нюзуик 72% от американците признават ефикасността на молитвата и твърдят, че тя улеснява процеса на оздравяване, дори когато научните методи са безсилни. Проучване проведено във Великобритания и САЩ също достига до изводът, че молитвата намалява оплакванията на пациентите и ускорява процеса на възстановяване. Тя е средство за борба с пагубните последици от страха и отчаянието и служи за положително емоционално захранване или само захранване. Укрепвайки по този начин духовното здраве на човека сърдечната и настойчива молитва въздейства положително на имунната система и цялото тяло.

Според съвременните учени 80% от заболяванията въпреки физиологичното им изражение са с психологичен произход и ги наричат „психосоматични“.

Не бива да търсим постоянно вина за неуспехите си в съседа, роднината, колегата или привидните си приятели. „Не е виновен само този, който удря шамара, ала и този, който позволява да бъде ударен!“. Чрез силата на вярата, силата на благопожеланията (молитвите) и силата на емоциите, вие можете да убедите собственото си подсъзнание и да го подготвите да възпроизвежда положителни интуиции и предчувствия, които ще ви превърнат в магнит на позитивни обстоятелства и събития.

„Молитвата (стига да е сърдечна, емоционална, настоятелна, натрапчива) е оръжието на вярващия!“

Един коментар

  1. много ми допадна статията, браво, от това имат нужда хората……

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*