ЗДРАВ ДУХ, ЗДРАВО ТЯЛО!

Чума заплашва човечеството! Масовата психоза и стресът убили 25 мил. души в Европа

– Г-н. Шуган! Последните години вие станахте доста популярна личност с алтернативния си метод на въздействие, какво представлява той? 

– Ползвам силата на словото и силата на психиката, на енергийния заряд. Комбинацията от двете в рамките на половин час и повече, прави т.нар. специализирано баене. Повтарям и натрапвам словесни шаблони, молитви, арабски мантри с необходимите положителни емоции. Концентрирам се и предавам добри мисли. Всяка дума от това, което говоря, е позитивна и подбужда към здраве, щастие, успех, късмет. Това, разбира се, не е бабиното баене, което е краткотрайно. Така в зависимост от силата и давността на състоянието на човек, повтарям процедурата два, три, по някога стигам до осем – девет пъти, а в редки случай повече. Това е психоневрологичен метод на въздействие.  – И какво точно се случва през това време?  – Докато стои човек пред мен в стаята ми, аз му оказвам енерго-информационно влияние. Така му помагам да се отърве от негативните натрапчиви мисли, чувства, емоции, които съсипват неговите отношения с околните и здравословното му състояние.

ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ДОКАТО ИЗЧИСТВАМЕ ПОДСЪЗНАНИЕТО, ЗАЛОЖЕНИЯТ В НЕГО НЕГАТИВИЗЪМ СЕ ВЪЗБУЖДА И ПРЕДИЗВИКВА ОБОСТРЯНЕ НА СИМПТОМИТЕ, Т.Е. НАПРЕЖЕНИЕ, ТЪГА, АПАТИЯ, КАКТО И ТЕХНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ

Аномалиите на психическа, т.е. на стресова, емоционална и нервна основа, дори когато имат физическо изражение винаги се нормализират.

– Как може един психологически метод да влияе на физическите неразположения и болежки? 

– Има много голяма връзка между психика и тяло. Сълзите са изражение на прекомерната тъга или радост в душата. Изчервяването е отражение на срамежливостта или вината. Безсънието е следствие на безпокойствието, а яростта – на гнева. Голяма част от информацията в ДНК клетката е копие на информацията, кодирана в подсъзнанието. Всички жизненоважни функции на човешкия организъм от дишането, храносмилането, кръвообращението до имунитета, са подвластни и контролируеми до голяма степен от позитивното или негативното състояние на подсъзнанието. Неудачите и злополуките са психологични програми на подсъзнанието ни. Ракът като заболяване също е психологична програма, но за самоунищожение на клетките. Като цяло тялото е огледало на душата. Народната мъдрост “Здрав дух – здраво тяло!” се изпитва ежедневно от всяко живо човешко същество. Това обяснява, защо специализираното баене има широк обхват на влияние върху нас.  – Казват, че бича на съвремието е стреса. От него се зараждат всички тежки заболявания, пред които стандартната медицина се затруднява. Това означава, че можете да лекувате първопричината на много тежки заболявания.  – Така е, особено ако е по-навреме, докато в напреднал стадий става все по-трудно.

РАКЪТ, ТУМОРЪТ, МИОМАТА, ГУШАТА (БАЗЕДОВА БОЛЕСТ), КИСТИТЕ, БРАДАВИЦИТЕ И ДРУГИ ПОДОБНИ СЕ ЗАХРАНВАТ ОТ БЕЗПОКОЙСТВОТО И НЕГАТИВНИТЕ ЕМОЦИИ, А ОТ СПОКОЙСТВИЕТО И ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ ЕМОЦИИ БУКВАЛНО СЕ ТОПЯТ  и това го потвърждават резултатите от баенето, което внушава спокойствие. Имам много случай на ракови заболявания и хората след като преминат съответните реакции остават много доволни. Имал съм случай на начален стадий на инсулт, също се повлияват добре.  Много от оплакванията са: непоносими болежки в крака, кръст, гръб, стомах, глава, дори сковаване, лекарите го отдават на нервна почва, но лекарствата не им променят състоянието. Има оплаквания от чисто психологични изражения като шизофрения, паническо разстройство (страхува невроза), нервна депресия, и други психози, при които лекарите блуждаят за произхода и в повечето случай не могат да ги свържат с някакво конкретно преживяване и/или психо травма. След няколко сеанса от баене изцяло се нормализират и не изпитват нужда от поддържащите медикаменти. Не са малко и случаите като безплодие, импотентност и фригидност на чисто психологична основа, повлияни добре от метода. Непоносимост и силна омраза между много близки, страх и непоносимост в определен обект, без основателни обективни причини, зачестени неудачи и злополуки – ние виждаме себе си и света около нас според текущата програма, с която подсъзнанието работи.

– Какви са според вас факторите на стрес? 

– Стрес и напрежение ни се внушават, от някои филми, от заплахи за тероризъм и биотероризъм, от заплахи за икономическа безизходност и геноцид, от шокиращи слухове на черната новинарска хроника. Този убиец – стреса, ни преследва и чрез косвени средства, които са много по-коварни. Това са психо-неврологичните методи на магьосничеството. Днес те са много разпространени и се ползват за саморазправа и материални изгоди, а ясновидството в повечето случаи е прикритие към подобни подбуди на саморазправа.

– Тези външни вмешателства – магиите, не са ли в действителност неоснователни самовнушения? 

– Повечето оплаквания на хората нямат обективни основателни причини да изпадат в стресови състояния, а от там да имат съответните заболявания. Живота им не е толкова черен, колкото те сами го виждат в съзнанието си. Често се говори за „симптоми без диагноза“.

СРЕЩАТ СЕ МНОГО ОПАСНИ НАТРАПЧИВИ ПСИХОЛОГИЧНИ СЪСТОЯНИЯ, КОИТО СА В ОСНОВАТА НА РАЗНООБРАЗНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ,  а ние най-често ги определяме като „самовнушения”. Трябва да отбележим, че самовнушението е невероятно изкуство, при което има самоконтрол. Ако човек умее да си внушава ужасни послания, тогава би могъл и противоположното, с лекота да ги подмени. След като не е способен на това съдим, че има външно вмешателство т.е. психоатака, отключваща подобни състояния. Още повече съществуват прикрити атакуващи психологични методи за създаване на тотален провал от неудачи, изнудваща любов и раздяла, конкретни болести и смърт.

– Как можем да се предпазим, за да бъдем здрави и щастливи? 

– Предпазването от стреса е трудна, но не е невъзможна задача. Тези два фактора на стрес ни връщат в миналото, когато опустошителната епидемия, преминала през по-голямата част от Европа между 1347 и 1351 г., отнела живота на поне 1/4 от население на стария континент т.е. около 25 мин. души. Според хората, тогава виновник за пандемията и високата смъртност е била бубонната чума, пренасяна от плъхове. А в действителност е била масовата страхува психоза и хроничният стрес. Предлагат се много методи за борба с бича на съвремието. Най-известните са: медикаментозни предпазни мерки, билкови отвари, лечебни хранителни добавки, интензивни упражнения на вдишване и издишване, медитации, методи на самовнушение, духовно самоусъвършенстване. Мисля, че след като става въпрос за психика трябва да се ползват най-вече психологични методи. Ако ние не се грижим за себе си, за психиката и съзнанието си, не прилагаме подходящи психологични методи за самоусъвършенстване и психозащита, тогава фармацевтичните компании и здравните учреждения няма да успеят да се справят с огромната вълна от болни. За сега пред задаващата се пандемия и истинска чума – стресът, ние бездействаме. Всеки от нас е отговорен за това, с какво захранва съзнанието си и как се грижи за него. И запомнете – преди организма, боледува съзнанието.

(В-к. “Врачка”, бр.45, 18-24 ноември 2011 г., стр.16)