ЗДРАВ ДУХ, ЗДРАВО ТЯЛО!

Еврослужители ползват помоща на Али Шуган

 

(Али Шуган пред в-к. “Доктор” на  3. 12.2012 г. стр.20, със снимка на лечителя в Европарламента и заглавие “Али Шуган: Помогнах на евродепутат да се справи с депресията и анорекцията!”)

 

 

 

 

– Г-н. Шуган, на базата на съвременната технология вашият метод на лечение не е ли доста стар, неприложим и безполезен?

– Прави сте,че методът, по който лекувам, е много древен, но не е безполезен. В древността е бил прилаган негативни заклинания и цели, а в по-късните векове е преминал в молитви и матри. Като цяло метода се основава на закона на внушението и има мощно натрапчиво психологическо въздействие. Аз обаче си имам своя собствена, осъвременена методика. Като цяло тя се основава на закона на внушението и има мощно натрапчиво психологическо въздействие. Моята практика се основава на специализираното, съвременно лечение чрез внушение, а не на така нареченото “краткотрайно бабино баене”. Този метод на въздействие върху психо-емоционално състояние на човека векове наред продължава да доказва своята ефикасност при всякакви проблеми и болести на психическа или психо-соматична основа. Напредването на лекарствената индустрия успя да потисне симптомите на повечето заболявания, но не и да отстрани психическата първопричина – стреса. Затова те са обявени за неизлечими или хронични заболявания.

– Затова ли посветихте последната си книга на стреса?

– На фона на страшните заболявания на съвремието ние забравяме старата пословица, която никога не остарява:

“ЗДРАВ ДУХ – ЗДРАВО ТЯЛО”

От всички всевъзможни психологически методи може би древните методи на въздействие остават най-мощното и ефикасно средство, приложимо при почти всякакви проблеми и болести. Аз например оказвам влияе на подсъзнанието, а именно то контролира нашите постъпки и дела, привлича обстоятелства и събития, усилва или отслабва имунитета, стабилизира или възбужда нервната система, преобразява през ДНК клетката телесните биохимични процеси в положителни или негативни.

– Има ли случай, при който не можете да помогнете?

– Да, може да се каже, че съм имал и такива случай. Но това не е зависело от мен, а от нежеланието на човека да доведе нещата до край. Природният закон гласи: с времето колкото повече едно състояние се е наслоявало и вкоренявало, толкова повече усилия се изисква за неговото отстраняване. Затова процедурите ми са в зависимост от силата и давността на проблемите. Преди пълното възстановяване на човека борбата между положителното и негативното в него води до обостряне на симптомите, но не и до странични ефекти. Моят метод не влияе върху болки, които са изцяло на физическа основа – счупвания и натъртвания, отравяне и изгаряне например.

– Имали ли сте случаи, когато сте помагали на известни и влиятелни хора?

– Аз се ползвам с голямо доверие заради дискретността към хората, на които помагам.

Много богати и влиятелни хора идват

да им помогна срещу стрес, напрежение, невроза, депресия, негативизъм, а също за да подсиля семейните им отношения и бизнеса им. Макар да са много добре материално устроени, болестите на психо-неврологична основа не ги подминават. Те смятат,че много от проблемите им произтичат от облъчванията на недоброжелатели, които с негативизма си ги проклинат и почти винаги се оказват прави. Има такъв вид влияние.

–  А конкретно? Знаем, че сте влизали в Европарламента, кой ви отвори вратите?

– През 2007 г. по молба на мои познати помогнах на преводач от Европарламента, който е белгиец. Той беше изпаднал в нервна депресия и анорексия. Депресията толкова много го обзела, че правил опити за самоубийство. Антидепресантите поддържали някакъв тонус у него, но с времето положението загрубяло. Помогнах му, мислите му се избистриха и концентрираха в положителна посока, с което се спаси не само от зависимостта на антидепресантите, но и опази живота си. В края на миналата година въпросния човек ме предложил и на още двама еврослужители, на които също помогнах. Покрай тях се запознах и с други хора и така влязох в Европарламента. Последните години често излизам извън страната по покана на семейства, които имат личностни, семейни и здравословни проблеми. Те от своя страна ме препоръчват на други. Така съм отстранявал панически разстройства, шизофрении, депресии, психози, също така сърдечни, ставни, кожни, автоимунни заболявания и много други. На всички ни е известно, че 80% от болестите са психо-соматични т.е. зад физическите симптоми в дълбочина стои някакво разбалансиране в нашето психо-емоционално състояние.
Едно интервю от Милена Василева