ЗДРАВ ДУХ, ЗДРАВО ТЯЛО!

80% от болестите са психологични!

Статия на в-к. “Старозагорски новини”,11 януари 2010 г., стр.9 и 11.

– Г-н. Шуган, във всичките си публикации твърдите, че 80% от болестите са психологични, бихте ли пояснили това и на нашите читатели от “Старозагорски новини”?

Повечето хора днес отвлечени от други проблеми, не се вълнуват от психологичното и физическото си здравословно състояние. Някой пък, концентрирайки се в поддръжката на физическото, занемаряват духовното си здраве. За съжаление, когато стигнем до боледуваме в последна фаза и сме в безизходица, едва тогава се замисляме, че ни трябва радикална здравна промяна, но в много подобни случай вече е твърде късно. Стресът и депресията, които са определени като болести на нашето време, не само че предизвикват психологична вреда, но също така се проявяват и в множество физически увреждания.

Имунната система е пряко подчинена на подсъзнанието, а именно стресът в подсъзнанието е най-големият й враг. Стресът, който причинява толкова много вреда, е състояние на душевна тревога породена от чувства като страх, несигурност, превъзбуда, тревога и други напрежения, които нарушават телесното равновесие. Когато някои стане жертва на стреса, тялото му реагира и подава сигнал за тревога и така в тялото започват разнообразни биохимични реакции, които са опасни за организма.

Ето няколко физически болести, които са предимно от психо-неврологичен характер и са се превърнали в “чума на века”:
*диабет,
*сърдечни заболявания,
*високо кръвно налягане,
*рак,
*язва,
*дихателни заболявания,
*екземи и псорязис.

Психическата преумора също води и до физическа преумора. Голям част от болестите, чиито симптоми се отстраняват по оперативен път, са също от психологичен произход, като: брадавици, кисти, бучки по тялото, мастопатия, безедова болест (гуша), миома, тумори и пр.
Появяват се и други проблеми, които също могат да са от чист психологичен произход и се изразяват в:
*стомашно разтройство,
*гадене,повръщане,
*мускулно напрежение,
*болки в челюстта, гърба, шията или раменете,
*мигрена,
*туберкулоза,
*тромбоза,
*бъбречен дисбаланс,
*задържане на вода,
*страдане от задух;алергии и болки в ставите,
*обилни тръпки и парализа.

– Какво правите Вие в такива случаи?

– Днес се използва наркозата в стандартната медицина за всякакви болежки и неразположения, които са провокирани от психологичен източник (стрес, депресия, меланхолия, психоза), а тя е подходяща само за операции и други временни мероприятия. Тъпчем се с антидепресанти, замърсяваме организма си, ставаме зависими от опиата, докато чакаме някой ден депресията сама да ни напусне. Да лекуваме проблеми от психо-неврологичен характер с химически медикаменти е равносилно на това да лекуваме зъбобол с аулин. Химическите медикаменти не са в състояние да изчистят подсъзнанието ни от натрапчивото притеснение, тревога, паника, стрес. Наш дълг е да отстраним първопричината от източника, провокирал физическия ни проблем, а не само да отстраняваме по оперативен път неговите симптоми и поражения. Не винаги знаем страничните ефекти на химията, а тя бавно ни убива. Ако преди хората живееха по 100 г., сега ние кретаме едва до 60. Опиянени от постиженията на науката и технологията, не обръщаме внимание на духовните ценности и така се самоунищожаваме.

– Последните години живота ни стана много динамичен, а стресът стана неразделна част от ежедневието ни, как бихме могли да се преборим с него?

– Днес филмовата индустрия предоставя повече филми, които превръщат постоянното безпокойство и напрежение в част от личните ни изживявания. Повечето средства за масово осведомяване пък се надпреварват как да предоставят една информация с колкото се може по-стресиращ ефект. Епидемиите като луда крава, птичи грип, свински грип наред с финансовата криза и тероризма са ежедневни психози, застрашаващи сигурността и живота ни. Прекомерният страх от болестта и смъртта имат стресиращ ефект, който се използва за извършване на манипулации и финансово забогатяване. За да се преодолее този стрес, всеки избира различен метод на самозащита – едни се надяват на големите си парични спестявания, втори се отдават на алкохолизъм, трети на наркомания, други намират сериозна утеха в религиозни убеждения. Трябва да знаем, че информацията, с която захранваме нашето подсъзнание, става изходен материал за нашите постъпки и дела. Стресът, с който захранваме нашето подсъзнание, убива имунната ни система и така съпротивителните сили на организма отслабват. Захранването ни става пряко (чрез информационен обмен на петте ни възприятия т.е. напълно съзнателно внушение или самовнушение), и косвено (чрез телепатични психо атаки т.е. външни вмешателства на внушения от проклинания, които приемаме несъзнателно). Страхът и отчаянието в прекомерните си форми на стрес и депресия са плевелите, които постоянно трябва да изкореняваме. Никой не е защитен от тях, те са винаги край нас, но някои от нас са по-лесно податливи на влиянието им от други.

– Има няколко метода на самоконтрол, които помагат човек да се освободи частично или изцяло от стреса, кой от тях Вие ползвате?

– Да, методите са различни. Някои ползват лечебни билки и храни срещу стреса и неговите поражения върху организма. Други ползват упражнения върху дишането, които също имат някакъв ефект. Трети ползват медитацията със същата цел. Смятам за най-ефикасно използването на натрапчиви словесни шаблони от молитви и мантри под формата на баене. Тук играе важна роля силата на амбицията и духа. Аз използвам силата на словото, силата на мисълта, силата на въображението и силата на внушението. Така всичко в комбинация закодирам в подсъзнанието на човека и отстранявам стреса, напрежението, депресиите, психозите на подсъзнателно ниво. Оттук по етапен ред отстранявам техните симптоми и поражения в организма и биополето на човека. Баенето е психологичен метод на въздействие, който за разлика от хипнозата запазва разсъдъка и будността на пациента, има изключителна сила на натрапчивост и внушение, по-ефикасна от нея. Процесът е насочен към подсъзнанието, което контролира всички жизненоважни функции на човешкия организъм, от кръвообращението до дишането и храносмилането. Там се запечатва всичко, което ни се случва. Настойчивото повтаряне на добри думи и пожелания захранва подсъзнанието ни с положителна информация, оказваща благоприятен ефект върху нервната и имунната система, дори върху целия организъм.

Руски учени установиха, че електрическото поле пренася информацията идваща от подсъзнанието в молекулата на ДНК. Нека не забравяме, че ДНК в човешкия организъм представлява база данни, т.е. информация, а съзнанието информацията изразяваща се и приемаща видим израз чрез тялото. Съзнанието се отнася към тялото така, както една радиопрограма към приемника. Психологическото ни здраве изцяло зависи от материала съхранен в подсъзнанието ни.

Всички знаем, че повечето ни болести са на нервна основа, но не всички знаем, че нервната ни система не е самостоятелна и независима, тя е изцяло подвластна на подсъзнанието, а до голяма степен физическото ни здраве зависи именно от него. Така нареченото “биополе”, с неговото излъчване предопределящо отношенията ни с околните, е пряко подчинено на подсъзнанието. Ето защо баенето играе важна спасителна роля не само при здравословни проблеми, нерешени от стандартната медицина, но и при аномалии в човешките взаимоотношения, системни неудачи и злополуки. Навярно всеки от нас е чувал, че със внушение можеш да убиеш човек, но и при здравословната му употреба можеш да го съживиш. Вкореняването на определена мисъл в мозъка на друг човек или загнездването на определена мисъл от самите нас към самите нас е сложен процес, който трябва да отговаря на духовните закономерности. Ето защо не всеки е способен на това.

Всеки се надява и вярва, че с консумирането на хапчетата симптомите на стреса и депресията ще отминат, но това самовнушение е доста слабо, за да разтърси и внесе радикални промени в подсъзнанието и всичко, което му е подвластно.

При мен са идвали много хора с проблеми от психо-неврологичен характер.

Независимо дали проблемите са провокирани от естествени преки или неестествени косвени магически подбудители ефектът е уникален. Изчистването е много по сложно от предпазването.

За целта ползвам едночасова процедура, но когато не е достатъчна, я повтарям, потретвам и така, докато човек не се възстанови. От състоянието му, т.е. от степента и давността на проблема, зависи и бързината на неговото отстраняване. Въздейства се едновременно на всички болести от психологичен произход. При физическите неразположения, за да се стигне до тоталното изцеление се наблюдава превъзбуда на вече съществуващите болежки. За съжаление много лечители и врачки баламосват хората си с това, че мистериозната първопричина е отстранена, а в действителност последиците от нея си остават. Не може все още да има следствия – симптоми, а първопричината да я няма!

– Бихте ли споделили някои по-впечатляващи случаи на изцеление, при които болните са ползвали безрезултатно медицински медикаменти, а едва с Ваша намеса проблемите са намерили окончателно решение?

– Незабравим спомен ми остана изцелението на един преводач от Евро-парламента по време на престоя ми в Белгия през 2007 г. Той беше с тежка депресия съпроводена с анорексия. Когато го посетих с мои близки, масата му беше отрупана с различни антидепресанти, които вземал, за да поддържа някакъв тонус. Черните сили, обсеби подсъзнанието му се съпротивляваха до четвърти, пети сеанс, а след това се възвърна към естественото си лъчезарно и бодро състояние и изхвърли лекарствата в коша.

За разлика от по-ранният ми период, когато не можех да се справям с тежки заболявания, последните години успешно се справих с неизлечимата за стандартната медицина шизофрения. В последния случай ми бяха необходими само 2 процедури, за да се възстанови болно момиче. За разлика от него предпоследният случай ми костваше 10 сеанса, докато момчето се възстанови. Разликата в бързината на резултатите се дължеше изцяло на разликата в давността на заболяването. При момчето датираше от 6 години, докато при момичето само от 3 месеца.

Незабравим случай също остана оздравяването на съпругата на мой познат, на която и предстоеше операция на двете гърди заради наличието на три големи кисти. Знаейки, че тези образования се зараждат от напъна на нервната система, провокирана от подсъзнанието, реших да им помогна без да се стигне до оперативна намеса. Костваха ми шест-седем едночасови сеанси, които ние приложихме в рамките на една седмица. Резултатите бяха гениални, кистите се бяха претопили, защото снимките от изследванията показваха, че те са безследно изчезнали.

Искам да спомена един от случаите, при които заради умопомрачение едно семейство беше пред разпад. Съпругът, който с голяма любов се отнасял към съпругата си, без да има основателни причини рязко се променя. За него съпругата му станала най-ужасното отвращаващо го същество, самия той нямал обяснение на всичко това, нещо повече станал агресивен спрямо цялото си обкръжение. Не искал да посещава психиатри и се смятал за напълно нормален човек. За щастие с процедури върху вода чрез неговата майка успяхме да захраним човека, а съпругата му присъстваше и на двата сеанса. Всичко се нормализира, а човекът така и не разбра кой му е помогнал да дойде на себе си. Водата има свойството да запаметява силно отправеното послание. Новите изследвания на учени поясняват, че молекулите на водата се влияят от нашите настойчиви думи, мисли и емоции.

Срещал съм се с какви ли не случаи. Тази дейност ме изтощава много, затова напоследък се ограничавам. След като изцелените окончателно се възстановят, съветвам ги как сами да се предпазват от тези коварни психологични влияния, т.е. как да изградят в себе си силен дух и никога да не забравят пословицата “здрав дух – здраво тяло!”