ЗДРАВ ДУХ, ЗДРАВО ТЯЛО!

Талисманите спомагат ли за предпазването от магия или за развалянето и?!

Талисмани

Що е магия?

Магията е прикрит психологически способ на негативно кодиране, обсебване, зомбиране, разболяване на второ лице чрез прокълнати вещи и ритуали, които символизират целта на психоатаката.

Как се разваля магия?

Изработени са много методи, които целят разваляне на магия. Едни са силни, други са слаби и не могат да се справят успешно с магията, а повечето са тотално неефикасни. Всички методи, които отнемат стреса от психиката и организма на пострадалия се възприемат за ефикасни срещу магия, защото отстраняват нейните поражения. Това е леенето на восък и олово /куршум/, поставянето на яйца във вода под леглото на омагьосания човек и др., от които се забелязва малко подобрение, но не цялостно, а в някои случаи дори и малкото липсва. Прикадяването на определени билки на принципа на ароматерапия също се ползва за разваляне на магии. Слушането на специални поетични текстове – мантри също. Най-ефикасния метод за разваляне на магия – magia е специализираното баяне на молитви и мантри. Това е най-стария и ефикасен психологически метод за отстраняване стрес, напрежение, раздразнение, потиснатост, апатия, депресия, натрапчиви мисли, всякакъв вид психологически дискомфорт, негативизъм, проклятия, аномалии и магии.

Има ли ефикасен талисман против магия?

За да успокои душата си човек е изработил доста амулети / муска/, които да го пазят от зли сили. Пазарът за талисмани ни предлага какво ли не от синьо око,  до син или червен конец за носене или закачване в дома, за късмет, за берекет, за предпазване от зли очи и лоши сили. Разпространени са много слухове, че ако носим или поставим над входа на дома ни зъб от прасе, или подкова от кон, или кръв от животно или други подобни, това ще пази дома ни от всякакви злини. Смята се, че ако носим в себе си част от библейски или коранически текст, полумесец, кръст, пентаграм и пр., това ще ни защити дори от магия и нейните поражения – болести и аномалии. Масовия опит в това отношение показва, че това не дава резултати. Има и изключение на общото правило. Това са хора, които дори да нямат основателни разумни аргументи са изключително силно вярвали в целта си докато не са усвоили лечебното изкуство на позитивната “автосугестия /внушение/”. Това напомня за притчите за Исус Христос, който посочва, че не самия той, а вярата /вътрешната психологическа нагласа и самовнушение/ е спасила пострадалата жена /Матей 9:20-22/. Непоклатимата вяра изригнала от дъното на една душа наистина може да направи чудеса.

За да поддържаме силния си дух и положителната психологическа нагласа не е необходимо да носим предмети и талисмани, защото се привързваме към земни неща, които при загубата им отново ще се сринем с земята. Много често на принципа плацебо ефект надеждата може временно да облекчи болката, но не и да я изкорени. За предпазване от магия няма по-сигурно и по-трайно нещо от профилактиката. Достатъчно е да култивираме навика ежедневно да си повтаряме определени молитви или мантри с необходимата вяра и емоция, че безграничната сила на Твореца бди над нас. Това ще ни поддържа във форма и ще ни дава трайни и гарантирани резултати при предпазване. А що се отнася до развалянето на магия, което е най-сложното нещо поради удвояването на нейната сила с напредъка на давността, талисмана не е достатъчно силен, за да се противопостави и изкорени по сериозните магии и тежките медицински диагнози, които те могат да отключат.

Лечителя Али Шуган – 16.1.2018г.